Život v duchu posolstiev

Dátum: 14.10.2012

Vložil: Iva Marie

Titulok: Re:Re:Exorcizmus Leva XIII

Chvála Kristu a Panně Marii,
apoštolská nauka pomocí symbolu vojenské zbroje popisuje ctnosti, které mohou učinit křesťana nezranitelným (Řím 13,12 Ef 6,11.13.17 1 Sol 5,8). Křesťan musí bojovat, musí být také bdělý a silný. V určitých situacích musí k odvrácení příslušných ďáblových útoků použít také zvláštní askezi. Sám Pán Ježíš nás tomu učí, když jako protilék na zlo indikuje modlitbu a půst (Mk 9,29). Hlavním postojem, který nám radí apoštol, pak je: "Nedopusť, aby tě zlo přemohlo, nýbrž přemáhej zlo dobrem" (Řím 12,21 Mt 13,29).
S vědomím nepřátelských útoků, kterým musí v současné době čelit jednotlivé duše, církev i svět, se také budeme snažit vnímat pravý smysl a účinnost známé prosby naší hlavní modlitby: "Otče náš, ... zbav nás od zlého."
Je možné se také modlit tuto modlitbu za osvobození:
Duchu Páně, Duchu Boží, Otče, Synu a Duchu svatý, Nejsvětější Trojice, Neposkvrněná Panno, andělé, archandělé a nebeští svatí, sestupte na mě. Přetav mě, Pane, utvářej mě, naplň mě, použij mě.
Zažeň ode mne síly zla, rozdrť je a znič je, abych mohl dobře žít a konat dobro. Osvoboď mě od zlořečení, očarování, černé magie, černých mší, čárů, spoutaností, prokletí, uřknutí, od ďábelského napadení, od posedlosti ďáblem, od ďábelské spoutanosti a ode všeho zla: od hříchu, závisti, žárlivosti, zákeřnosti, od jakékoliv fyzické, psychické či duchovní nemoci způsobené ďáblem. Spal všechna tato zla v pekle, aby už nikdy nemohla napadnout mě ani žádné jiné stvoření na světě.
Mocí všemohoucího Boha, ve jménu Spasitele Ježíše Krista a na přímluvu Neposkvrněné Panny nařizuji a přikazuji všem nečistým duchům a všem bytostem, které mě obtěžují, aby mě okamžitě a definitivně opustili a odebrali se do věčného pekla, spoutáni svatým Michaelem, archandělem, svatým Gabrielem, svatým Rafaelem a našimi anděly strážnými a rozdrceni patou Nejsvětější Panny.

Späť na diskusiu